Хто супроводжує виборчу документацію до ОВК/ТВК

Транспортування документів ДВК до територіальної чи окружної виборчої комісії здійснюється головою або заступником голови ДВК та іншими двома членами цієї комісії, кожен з яким має бути представником різних кандидатів чи партій – суб’єктів подання.

Під час транспортування виборчих документів членами дільничної виборчої комісії їх супроводжують поліцейські, а у разі необхідності – співробітники Служби безпеки України, які повинні забезпечити охорону під час транспортування. Інші члени дільничної виборчої комісії, не зайняті у транспортуванні виборчих документів, кандидати, їх довірені особи, уповноважені особи місцевих організацій партій, офіційні спостерігачі за їхнім бажанням можуть також супроводжувати транспортування таких документів. Супроводження таких документів іншими особами забороняється. Під час транспортування документів забороняється розпечатувати пакети з виборчими бюлетенями та іншою документацією.

У Законі України “Про вибори народних депутатів України” також визначається, що під час транспортування виборчої документації секретар ДВК, інші члени комісії, які не супроводжують транспортування виборчих документів до окружної виборчої комісії, залишаються у приміщенні дільничної виборчої комісії до отримання повідомлення про прийняття/ не прийняття протоколів.

Powered by BetterDocs

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.