Поліцейський на дільниці

Поліція організовуює свою роботу в день голосування таким чином, щоб забезпечити цілодобову охорону приміщень виборчих комісій, охорону виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації.

У разі вчинення правопорушень, за які законом передбачена відповідальність, голова або заступник голови ДВК має право запросити у приміщення для голосування поліцейського для відновлення правопорядку.

Зверніть увагу, що поліцейський може перебувати на виборчій дільниці лише на запрошення голови чи заступника голови ДВК. А після вчинення усіх передбачених законом заходів, він має залишити приміщення для голосування.

У день голосування правоохоронці також можуть перевіряти інформацію в разі надходження повідомлень про можливе замінування приміщень для голосування, як це було, наприклад, на Харківщині.

В таких випадках ви, як спостерігачі, фіксуйте на відео усе що відбувається на виборчій дільниці.

І пам’ятайте, що протягом дня голосування у вас, спостерігачів, можуть виникати ситуації, коли ми будемо комунікувати з представниками правоохоронних органів. Тому не варто боятися правоохоронців. Якщо ви викликаєте поліцію для того, щоб повідомити про зафіксоване правопорушення, обов’язково озвучте свої ПІБ, рік народження, що ви є спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА, час звернення і лише після цього – суть вашого звернення.

Powered by BetterDocs

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.