Перерва у безперервному засіданні

Підсумкове засідання дільничної виборчої комісії проводиться у тому самому приміщенні, де відбувалося голосування. Підсумкове засідання проводиться без перерви і закінчується після складення та підписання протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці.

Приклади можливих порушень:

Якщо підсумкове засідання дільничної виборчої комісії проводиться не в тому приміщенні, де відбувалося голосування, якщо дільнична виборча комісія не розпочала підсумкового засідання одразу після завершення голосування чи якщо після опрацювання частини виборчої документації голова ДВК оголосила перерву в засіданні, – слід зафіксувати такі інциденти на відео, повідомити чергового працівника поліції про зафіксований факт.

Тут можна ознайомитись із прикладом з Одещини, де територіальна виборча комісія ухвалила рішення «зробити перерву» в безперервному засіданні дільничних виборчих комісій та відпустити їх додому.

І ще один приклад з Києва, де дільнична виборча комісія самостійно оголосила перерву у своїй роботі і члени ДВК покинули приміщення для голосування.

Powered by BetterDocs

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.