Виймання бюлетенів з сейфу

На початку підготовчого засідання усі присутні на дільниці (в тому числі офіційні спостерігачі і представники ЗМІ) оглядають стрічку, якою було опечатано сейф (металеву шафу), де зберігаються виборчі бюлетені. На стрічці мають бути проставлені підписи членів комісії та печатка комісії. Сейф із бюлетенями повинен знаходитися під охороною поліцейського.


Голова ДВК відкриває сейф і оголошує кількість виборчих бюлетенів, отриманих ДВК окремо по загальнодержавному та одномандатному округах. Ця кількість фіксується секретарем ДВК у протоколі засідання комісії, а також вноситься до протоколів про підрахунок голосів виборців по загальнодержавному та одномандатному округах.

Далі голова ДВК передає виборчі бюлетені тим членам комісії, які будуть видавати бюлетені виборцям у приміщенні для голосування та організовуватимуть голосування за місцем перебування виборців. У сейфі не має залишитися жодного виборчого бюлетеня. Якщо бюлетені залишились, фіксуйте на фото/відео таке порушення.


Сейфи – це не завжди металеві шафи, іноді вони можуть бути дерев’яними, а іноді трапляються й геть несподівані інтерпретації:




ОПОРА потребує вашої допомоги – спостерігати на дільниці у день виборів. Якщо вам цікаво, більше деталей тут.

Powered by BetterDocs

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.