Бюлетені, які не підлягають врахуванню

Загалом існує три опції, при яких бюлетені визнаються такими, які не підлягають врахуванню при встановленні загальної кількості виборців, які взяли участь у голосуванні, та при підрахунку голосів виборців:

  1. Якщо у стаціонарній виборчій скриньці немає контрольного листа або у переносній бракує одного листа – усі бюлетені у скриньці не підлягають врахуванню.
  2. Якщо при відкритті переносної виборчої скриньки у ній виявиться більше виборчих бюлетенів, ніж кількість виборців, включених до витягу із списку виборців на виборчій дільниці – такі виборчі бюлетені також вважаються такими, що не підлягають врахуванню.
  3. Якщо зазначені на виборчому бюлетені номери територіального округу або виборчої дільниці не відповідають номерам територіального округу чи виборчої дільниці, на якій проводиться підрахунок голосів, виборчий бюлетень вважається таким, що не підлягає врахуванню.


При всіх цих опціях комісія складає відповідні акти та заносить дані про кількість бюлетенів, які не підлягають врахуванню, у протокол про підрахунок голосів.


Бюлетені, що не підлягають врахуванню, запаковуються окремо:


ОПОРА потребує вашої допомоги – спостерігати на дільниці у день виборів. Якщо вам цікаво, більше деталей тут.

Powered by BetterDocs

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.