Рішення комісії під час голосування

Голосування на виборчій дільниці у день голосування проводиться з 8:00 до 20:00 без перерви. Проведення голосування виборців не є засіданням виборчої комісії. Тому в цей період виборча комісія не може приймати жодних рішень, не може голосувати за жодні рішення, у тому числі, щодо позбавлення спостерігача права перебування на виборчій дільниці. Усі рішення в день голосування комісія приймає виключно на підготовчому (ранковому) та підсумковому (вечірньому) засіданнях.

Якщо протягом голосування у дільничної виборчої комісії виникає нагальне питання, яке потребує прийняття рішення, ДВК повідомляє про це вищестоящу комісію (на місцевих виборах – це територіальна виборча комісія, на виборах народних депутатів – окружна виборча комісія). Територіальні та окружні виборчі комісії не забезпечують процес голосування виборців, а тому можуть скликати засідання і приймати відповідні рішення. У тому числі, ТВК і ОВК можуть прийняти рішення про дострокове припинення повноважень спостерігача, оскільки приймали рішення про його реєстрацію.

Якщо дільнична виборча комісія скликає засідання у період з 8:00 до 20:00, голосує за будь-які рішення, оформляє такі рішення постановами, – фіксуйте цей процес на відео, зробіть фото усіх оформлених документів.

Powered by BetterDocs

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.