Залишення частини бюлетенів у сейфі

Під час голосування на виборчій дільниці усі виборчі бюлетені повинні знаходитись на столах, за якими члени ДВК надають виборцям можливість проголосувати, у полі зору усіх учасників виборчого процесу (членів виборчих комісій, кандидатів, довірених осіб кандидатів, уповноважених осіб партій, спостерігачів). Жоден бюлетень не може залишатися в сейфі, на зберіганні в голови, заступника голови чи секретаря ДВК.

Ще під час ранкового засідання голова дільничної виборчої комісії розподіляє усі виборчі бюлетені між членами виборчої комісії, уповноваженим для видачі їх виборцям у приміщенні для голосування та для організації процесу голосування за місцем перебування виборців (на дому). Передання виборчих бюлетенів фіксується відомістю за встановленою формою. Члени виборчої комісії, які отримали такі бюлетені, засвідчують це своїм підписом у відомості, відтак, забезпечують їх збереження та дотримання процедури їх видачі виборцям.

Приклади можливих порушень:

Якщо голова виборчої комісії не розподілила усі виборчі бюлетені між членами комісії, а частину залишила в сейфі, у себе на столі чи, як на прикладі з Чернівців, на стільчику, вимагайте негайного припинення порушення, фіксуйте такі випадки на фото чи відео.

Ще однин приклад із Дніпра, де більшість бюлетенів залишили в картонній коробці.

Powered by BetterDocs

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.